1 veckas uppehåll!

Olyckligt, eller vad säger ni? Vrickade foten på fotbollsträningen och beräknar vara borta från cwalkandet och fotbollen i minst 1 vecka! Sitter och smörjer in foten me orudis gel, hoppas det hjälper :).

Ciiaaos!


Cwalk till låten Ken ring - Stockholm stad

Yeah :) Kan väl starta bloggen med en liten video här av mig och vindar aka Windstepz. Hoppas det gillas =) Kommentera!

Vad är egentligen c-walk?

Vad är cwalk?
Cwalk är en dans, där man kombinerar olika "steg" och bildar combos och övergångar till andra "steg". Cwalk dansas oftast till hip-hop/rap men kan dansas till det mesta.

Cwalk-stilar.
Det finns flera typer av cwalk. Dem vanligaste kallas Crip-, Clown- och Crown-walk, som står för C'et i C-walk.

*Clownwalk är den vanligaste stilen, men inte ursprunget till C-walk, Clownwalk går oftast ganska fort och skiljer sig mest från dom andra stilarna. Dom vanligaste movesen i Clownwalk är olika stilar av heeltoes och X-hops. Clownwalk "dansas" också oftast nära kameran där man oftast ser höfterna som högst.

*Cripwalk är en gängrelaterad dans med anknytning till gänget Crips i USA. Cripwalk är också ursprunget till Cwalk då det dansades på 70-talet av Crips i USA, nån gång på 80-talet förbjöds alla musikvideos med Cripwalk i från MTV. Man cripwalkar oftast till Old School Hip hop musik med attityd. Ganska simpelt sedda rörelser i ett kaxigt och lugnt tempo och filmas oftast snett uppifrån från en "homie" eller ett bord el. dylikt. Cripwalk kan också "walkas" for fun och inte bara gängrelaterat. Då det är gängrelaterat brukar man också kalla det "OG Crip Walk". Cripwalk har också mest upperbody movements vilket Clownwalk saknar.

*Crownwalk är en blandning av Clown- och Cripwalk, det filmas från hyfsat långt håll så att man ser hela kroppen, har hyfsat mkt attityd men inte lika mkt som Cripwalk. Crownwalk har också upperbody movements och kan cwalkas till dom flesta hip-hop låtar.

www.cwalk.blogg.se

Välkommen till www.cwalk.blogg.se  -

Mitt namn är Deno, 18 år gammal. Går sista året på gymnasiet, Östra Real. På fritiden lyssnar man på musik, spenderar tid med vänner, spelar fotboll och bara chillar !
Men jag gör också något som är ganska unikt, jag c-walkar. Jag kommer posta upp massa videoklipp när jag dansar, så det är bara kika in när ni känner för det!

För kontakt:
MSN/Email: denis0716@hotmail.com
Facebook: Deno Vukicevic

Let's roll! - www.cwalk.blogg.se

RSS 2.0