Vad är egentligen c-walk?

Vad är cwalk?
Cwalk är en dans, där man kombinerar olika "steg" och bildar combos och övergångar till andra "steg". Cwalk dansas oftast till hip-hop/rap men kan dansas till det mesta.

Cwalk-stilar.
Det finns flera typer av cwalk. Dem vanligaste kallas Crip-, Clown- och Crown-walk, som står för C'et i C-walk.

*Clownwalk är den vanligaste stilen, men inte ursprunget till C-walk, Clownwalk går oftast ganska fort och skiljer sig mest från dom andra stilarna. Dom vanligaste movesen i Clownwalk är olika stilar av heeltoes och X-hops. Clownwalk "dansas" också oftast nära kameran där man oftast ser höfterna som högst.

*Cripwalk är en gängrelaterad dans med anknytning till gänget Crips i USA. Cripwalk är också ursprunget till Cwalk då det dansades på 70-talet av Crips i USA, nån gång på 80-talet förbjöds alla musikvideos med Cripwalk i från MTV. Man cripwalkar oftast till Old School Hip hop musik med attityd. Ganska simpelt sedda rörelser i ett kaxigt och lugnt tempo och filmas oftast snett uppifrån från en "homie" eller ett bord el. dylikt. Cripwalk kan också "walkas" for fun och inte bara gängrelaterat. Då det är gängrelaterat brukar man också kalla det "OG Crip Walk". Cripwalk har också mest upperbody movements vilket Clownwalk saknar.

*Crownwalk är en blandning av Clown- och Cripwalk, det filmas från hyfsat långt håll så att man ser hela kroppen, har hyfsat mkt attityd men inte lika mkt som Cripwalk. Crownwalk har också upperbody movements och kan cwalkas till dom flesta hip-hop låtar.

Kommentarer
Postat av: Linus

Grym video, grymma steg. Jag vill lära mig sånt där, hur gör man? :/

2009-03-24 @ 19:54:45
Postat av: Robin XROBINX

tack då vet jag ^^ bra beskrivning eller guide elr vad man ska säga ^^

2009-12-26 @ 02:15:12
Postat av: John

Hej hej Sverige, har bott i America snart 8 ar och kan lite om denna "dans".clowning ar fel stavat det heter "Klowning" dels for att skilja den fran forkortningen c-walk men det felaktiga namnet har spritts precis som Michael Jacksons "Moonwalk" - (back slide). Klowning har poppin n locking stil i sig, men inte manga utan for America har lart sig stilen manga tror att man genom ett par video klipp kan lara sig en dans.Det finns aven Blood walk eller "Skip walk" som skiljer sig i rorelserna (kolla min youtube kanal stomppump)

2012-04-11 @ 21:07:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0